donderdag 26 december 2013

terugkeer van de ZON

Hij is er weer. Hij is er altijd: de zon zorgt voor het leven hier op aarde. Op dit niveau van de schepping een God voor iedereen. Ter ere van mijn verwekkingsdag dit gedicht/gebed voor de zon op de voorpagina, een nieuw ONZE VADER. Levensechter dan religieuze leugens. Niet alleen mijns inziens is onze ZON geen geisoleerd object
 
De dagen gaan weer lengen. De terugkeer van de ZON. Noem het natuurreligie. Straks begint het nieuwe jaar, met/bij de lente (1 jaar = lente, zomer, herfst, winter). Of ga je dan een dode herdenken? Het oude jaar (einde van de winter) kruist met het nieuwe. Alles gaat dan weer groeien, dat is realiteit.
  
Zonnestaren is een aloude heidense gewoonte. Direct levelen met de zon via de ogen. Dat doet vrijwel iedereen onbewust omdat er via een hoek ook wat zonlicht in het oog valt. Directer kijken kan ook. Dat is gevaarlijker dan zonnebaden dus oordeelkundigheid is gewenst. Om te beginnen vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. Doe er je voordeel mee als het je aanspreekt.